Δήλωση Προέδρου για Εβδομάδα Ρευματικών Παθήσεων 2021

Δήλωση Προέδρου για Εβδομάδα Ρευματικών Παθήσεων 2021

 

Αγαπητά Μέλη και Φίλοι,

 

Εκπροσωπώντας τον Αντιρευματικό Σύνδεσμο Κύπρου πλέον από τη θέση της Προέδρου, ανακοινώνω με ιδιαίτερη χαρά την έναρξη της Εβδομάδας Ρευματικών Παθήσεων από 8 έως και 16 Μαΐου 2021. Η εβδομάδα έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, το οποίο συμβάλλει στην επίλυση πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ρευματοπαθείς συμπολίτες μας.

 

Ο θεσμός αυτός πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, με σκοπό την ενημέρωση και τη διαφώτιση της κοινωνίας και των φορέων για τις ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις οι οποίες αφορούν όλο το φάσμα των ηλικιών, συμπεριλαμβανομένου και των παιδιών.

 

Οι δράσεις της Εβδομάδας Ρευματικών Παθήσεων 2021 θα πραγματοποιηθούν μέσω διαδικτύου, δεδομένου των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας covid 19.

 

Στο σημείο αυτό εκφράζω την αμέριστη ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες της Διοίκησης του Συνδέσμου προς όλους τους χορηγούς μας, οι οποίοι στηρίζουν αυτό το θεσμό διαχρονικά και συμβάλλουν ουσιαστικά στο έργο που επιτελεί ο Σύνδεσμος. Η συμβολή τους στη διοργάνωση της Εβδομάδας Ρευματικών Παθήσεων είναι αξιέπαινη και πολύ σημαντική.

 

Σας καλώ όλους να λάβετε γνώση για τα ρευματικά νοσήματα, τα οποία δεν αφορούν μόνο τους υπερήλικες, αλλά τους νέους και τα παιδιά. Η γνώση για τις ρευματοπάθειες μας καθιστά ενήμερους και σε θέση να αναγνωρίσουμε τυχόν συμπτώματα και να απευθυνθούμε σε ρευματολόγο προς έγκαιρη διάγνωση της πάθησης, προ του ενδεχομένου πρόκλησης σωματικών βλαβών και κινητικών δυσκολίων.

 

Αναμένουμε με ιδιαίτερη χαρά τη συμμετοχή σας στις δράσεις μας, οι οποίες αναρτώνται στο πρόγραμμα της Εβδομάδας Ρευματικών Παθήσεων 8-16 Μαΐου, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και την ιστοσελίδα μας, περιλαμβάνοντας:

 

-Διαδικτυακά σεμινάρια για ρευματικές παθήσεις, τα οποία δύναται όλοι να παρακολουθήσουν χωρίς κόστος συμμετοχής.

 

-Εκστρατεία Join Rheuma Kids προς ενημέρωση για τα παιδικά ρευματικά νοσήματα και την εκπόνηση του Πάρκου της Χαράς με όργανα εκγύμνασης για παιδιά με ρευματικά νοσήματα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα! https://rheumatism.org.cy/join-rheuma-kids/

 

-Διαδικτυακό παιχνίδι Δράσης χωρίς κόστος συμμετοχής, προς συμβολική στήριξη στους ρευματοπαθείς, με πλούσια δώρα.

 

Δεδομένου ότι οι ρευματικές παθήσεις επιδρούν σημαντικά στην ψυχοκοινωνική κατάσταση μας, στον τρόπο που αισθανόμαστε, σκεφτόμαστε και συμπεριφερόμαστε σε συνάρτηση με το περιβάλλον, στο Σύνδεσμο μας έχουμε ως στόχο μέσα από τα προγράμματα μας και τις υπηρεσίες μας να ενδυναμώσουμε τους ρευματοπαθείς σωματικά και ψυχικά και να τους μυήσουμε σε μία Θετική Στάση ζωής.

 

Γιατί μπορείς, μπορείτε, μπορούμε!

 

Άντρη Φωκά Χαραλάμπους

Πρόεδρος  Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου

Share via
Copy link
Powered by Social Snap