Εβδομάδα Ρευματικών Παθήσεων 8-16 Μαΐου 2021

Εβδομάδα Ρευματικών Παθήσεων 8-16 Μαΐου 2021

 

Ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου (ΑΣΚ) διοργανώνει την Εβδομάδα Ρευματικών Παθήσεων 8- 16 Μαΐου 2021, η οποία έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας. Ο θεσμός αυτός πραγματοποιείται με σκοπό την ενημέρωση και τη διαφώτιση των ρευματοπαθών, των οικείων τους, της κοινωνίας και όλων των φορέων για θέματα όπως η έγκαιρη διάγνωση, η αντιμετώπιση και διαχείριση, η θεραπεία και η αποκατάσταση μεταξύ άλλων, ως προς τις Ρευματικές Παθήσεις.

Οι ρευματικές παθήσεις:
– Αποτελούν τη πρώτη αιτία αναπηρίας παγκοσμίως
– Αφορούν το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού
– Προσβάλλουν πολλά παιδιά εκτός από ενήλικες
– Είναι χρόνιες

Οι δράσεις της Εβδομάδας Ρευματικών Παθήσεων 2021 θα πραγματοποιηθούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μέσω διαδικτύου, με πλήρη συμμόρφωση και σεβασμό στα περιοριστικά μέτρα που απαιτούνται για τον περιορισμό της πανδημίας covid 19.

Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στους χορηγούς μας που στηρίζουν αυτό το θεσμό διαχρονικά, συμβάλλοντας ουσιαστικά στο έργο του Συνδέσμου προς ανάδειξη των ρευματικών παθήσεων, ενώ σχετικές πληροφορίες για τις δράσεις μας θα αναρτώνται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και την ιστοσελίδα μας.

Καλούμε το κοινό να λάβει γνώση για τις παθήσεις αυτές και να συμμετέχει στις δράσεις μας, με σκοπό την αναγνώριση τυχόν συμπτωμάτων και την εξέταση από ρευματολόγο όταν ενδείκνυται για έγκαιρη διάγνωση. Για το σκοπό αυτό ο Σύνδεσμος θα διοργανώσει διαδικτυακά σεμινάρια τα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν.
Συνεχίζεται επίσης η εκστρατεία Join Rheuma Kids η οποία στοχεύει στη λήψη εισφορών για την κατασκευή του Πάρκου Της Χαράς. Πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο στον Δήμο Λατσιών με όργανα εκγύμνασης, το οποίο θα προσδώσει χαρά σε παιδιά με ρευματικά νοσήματα που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες, συμβάλλοντας στην δραστηριοποίηση και τη κοινωνικοποίηση τους.
Γιατί κάθε εισφορά από όλους μας θα αντανακλάται στο χαμόγελο τους!
Τέλος, σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στο παιχνίδι δράσης “Η στιγμή θάρρους σου” για να στηρίξουμε συμβολικά τους ρευματοπαθείς χωρίς κόστος συμμετοχής, το οποίο περιλαμβάνει πλούσια δώρα!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap