40 Χρόνια Συμπορευόμαστε

Σε έναν κόσμο που αλλάζει γρήγορα, ορισμένα πράγματα παραμένουν σταθερά - όπως η δέσμευση του Συνδέσμου Ρευματοπαθών Κύπρου (ΣύΡεΚ) στην ενίσχυση της ποιότητας ζωής για όσους ζουν με Ρευματικές Παθήσεις. Φέτος, ο ΣύΡεΚ σηματοδοτεί Τέσσερις Δεκαετίες εξαιρετικής προσφοράς και αδιάκοπης υποστήριξης, γιορτάζοντας τα 40 χρόνια λειτουργίας με έναν έτος γεμάτο δράσεις και εκδηλώσεις.
Η επέτειος αυτή συμβολίζει περισσότερα από απλά ένα ορόσημο στο χρόνο - αντιπροσωπεύει την αφοσίωση, την αλλαγή και τον αγώνα για καλύτερη φροντίδα και θεραπεία για τους ασθενείς με ρευματικές παθήσεις. Μέσα από τα δικαιώματα που κερδήθηκαν, την αυξημένη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και τις πρωτοβουλίες κοινωνικής ενσωμάτωσης, ο ΣύΡεΚ έχει αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στην Κοινωνία.
Οι φετινές δράσεις περιλαμβάνουν:

1) Ενημερωτική Διάλεξη για την Πάθηση του Σκληρόδερματος: Ο ΣύΡεΚ κάλεσε τον καταξιωμένο Professor Chris T. Derk, ο οποίος μοιράστηκε την εμπειρία του και τις γνώσεις του σε ένα θέμα τόσο κρίσιμο για πολλούς ασθενείς.

2) Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Ρευματικών Νοσημάτων: Εκκίνηση μιας ενημερωτικής εκστρατείας για την αύξηση της ευαισθητοποίησης και την παροχή υποστήριξης στα παιδιά και εφήβους που νοσούν. Στην εν λόγω δράση θα δημιουργηθούν ειδικές ενημερωτικές κάρτες που θα είναι διαθέσιμες στα γραφεία των Ρευματολόγων. Οι κάρτες αυτές θα δίνονται στα παιδιά και εφήβους και θα αναγράφονται πάνω πληροφορίες για να επικοινωνήσουν με τον ΣύΡεΚ αν το επιθυμούν, για να τους δοθεί ένα ενημερωτικό πακέτο με βάση την ηλικία τους. Το πρώτο ενημερωτικό πακέτο θα είναι για ηλικίες, 0-12 χρονών και θα περιλαμβάνει ένα αρκουδάκι και ενημερωτικό φυλλάδιο. Το δεύτερο ενημερωτικό πακέτο θα είναι για ηλικίες 12-18 χρονών και θα περιλαμβάνει μια στυλάτη τσάντα Γυμναστηρίου θα συνοδεύεται με ένα παγουράκι νερού και ενημερωτικό φυλλάδιο.

3) H Ετήσια Εβδομάδα Ενημέρωσης για τις Ρευματικές και Μυοσκελετικές Παθήσεις , 13 Μαΐου – 19 Μαΐου.

A. Συνέδριο στις 17-18 Μαΐου με θέμα: «Αυτοδιαχείριση Ρευματικών Παθήσεων, Συναπόφαση Ιατρού-Ασθενή». Κύριος στόχος του Συνεδρίου είναι η ενδυνάμωση του ασθενή μέσω μιας άνθρωπο-κεντρικής αντιμετώπισης. Επιπρόσθετα, η επικοινωνία Ιατρού-Ασθενή (ή/και άλλων επαγγελματιών υγείας) να αποτελεί ένα συνεχές κανάλι επικοινωνίας που να έχει αποτέλεσμα την βέλτιστη διαχείριση της υγείας του ασθενούς. Θα καλεστούν διακεκριμένοι Επαγγελματίες Υγείας τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό όπως επίσης Υπουργοί, Βουλευτές και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

B. Κολυμπώ για τον Συνάνθρωπο μου» Κολυμβητήριο Ιακώβου, στις 19 Μαΐου, Λεμεσός. Ο Σύνδεσμός Ρευματοπαθών Κύπρου διοργανώνει σε συνεργασία με το Κολυμβητήριο Ιακώβου για 9η συνεχόμενη χρονιά την εκδήλωση «Κολυμπώ για τον Συνάνθρωπο μου 2024» εις μνήμη Πανίκου Ιακώβου. Η εκδήλωση έχει αθλητικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Στην εκδήλωση μας, οι οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 από τις 10:00 πμ -12:00μ.μ στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Λεμεσού, θα προσκληθούν και πάλι να λάβουν μέρος κολυμβητές από Ιδιωτικά Κολυμβητήρια, Ναυτικούς και Τριαθλητικούς Ομίλους, βετεράνους αλλά και από το κοινό.

4) 12 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ρευματικών και Μυοσκελετικών παθήσεων
Στόχος της Ημέρας, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Μέσα απο τις δράσεις «Φόρεσέ με» το κοινό θα κληθεί να φορέσει τις επετειακές μπαντάνες του Συνδέσμου ως ένδειξη στήριξης στις 9 Οκτωβρίου και «Περπατώ με τους Ρευματοπαθείς» στις 12 Οκτωβρίου όπου καλείται ο κόσμος και οργανωμένα σύνολα να περπατήσουν, να «συμπορευτούν» με τον Σύνδεσμο σε μια συμβολική πορεία στις Φοινικούδες της Λάρνακας.

5) Συνέδριο Χρόνιου Πόνου: Εδώ και 6 χρόνια σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αντιρρευματικού Αγώνα, ΕΛΕΑΝΑ, συνδιοργανώνεται με τεράστια επιτυχία συνέδριο με θέμα τον Χρόνιο Πόνο και τις Ρευματικές Παθήσεις. Στόχος του συνεδρίου είναι η ενημέρωση των ασθενών για τους τρόπους διαχείρισης του χρόνιου πόνου που προκαλείται από τις Ρευματοπάθειες, σε διάφορες πτυχές της ζωής. Το συνέδριο διεξάγεται στην Αθήνα και συμμετέχουν 5-7 ασθενείς από τον ΣύΡεΚ. Παράλληλα προβάλλεται από το διαδίκτυο.

6) Περιοδικό Πορεία Ζωής : Το περιοδικό «Πορεία Ζωής» συμβάλλει στην ενημέρωση των Ρευματοπαθών όσον αφορά ιατρικά θέματα, άρθρα από την επιστημονική κοινότητα, θεραπείες και νέες προσεγγίσεις, υπηρεσίες, προγράμματα, νέα, δράσεις και εκστρατείες του Συνδέσμου μας. Εκδίδονται δύο τεύχη ανά έτος. Το περιοδικό διανέμεται δωρεάν μέσω του ταχυδρομείου σε όλα τα μέλη μας, τα οποία ανέρχονται κατά προσέγγιση σε 6000.  Το περιοδικό διανέμεται επίσης σε κρατικά και ιδιωτικά νοσοκομεία, σε ιατρικά κέντρα, διάφορους αξιωματούχους, επαγγελματίες υγείας και φορείς.

Με την επετειακή χρονιά να ξεδιπλώνεται, ο ΣύΡεΚ καλεί όλα τα μέλη της κοινότητας να συμμετάσχουν, να ενημερωθούν και να στηρίξουν τις προσπάθειες για μια καλύτερη αύριο για όλους τους Ρευματοπαθείς στην Κύπρο.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να μάθετε πώς μπορείτε να συμμετέχετε ή να βοηθήσετε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας https://rheumatism.org.cy ή επικοινωνήστε στο 22 428 285.

© Σύνδεσμος Ρευματοπαθών Κύπρου. All rights reserved. Created by Mirmir Design Studio

Terms and Conditions

Share via:

Share via
Copy link
Powered by Social Snap