Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου - Καλωσορίσατε

Αρχή

Καλωσορίσατε


DIAFIMISTE_EDO.jpgΩράριο Λειτουργίας των Γραφείων του ΑΣΚ ...πατήστε εδώ.  

Ενημερωτικό έντυπο για τα δικαιώματα των ατόμων με ρευματοπάθειες και αναπηρίες.

Παρακαλώ πατήστε εδώ  

Η ομάδα του Λύκου έχει δημιουργήσει τη δική της ιστοσελίδα με πληροφορίες για τις δραστηριότητες και τα προγράμματα της   

http://www.lupuscyprus.com/home    Στις 14 Φεβρουαρίου 2012 το Υπουργικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει την Εθνική Στρατηγική για τις Ρευματικές Παθήσεις. για να διαβάσετε την στρτηγική πατήστε εδώ71016_370326799885_1073245_n.jpg
World Arthritis Day
 12 October

  

efimerida_10_13_final_Page_1_MED.jpg

Εξαμηνιαία εφημερίδα ΑΣΚ  

 Οκτώβριος 2013Επισκεφτείτε το group μας στο Facebook

facebook_1_SML.jpg

 

Στρατηγική του ΑΣΚ 2014 – 2017

«Ενεργοποιηθείτε Μαζί Μας»   

       

 

 

 

 

 

 

 

 Ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου ( Α.Σ.Κ ) θέλει να σας καλωσορίσει στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του, στην οποία μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τον Α.Σ.Κ, τα Προγράμματα και τις εκδηλώσεις του αλλά και να ενημερωθείτε για ιατρικά θέματα τα οποία σας ενδιαφέρουν.

 

 
              

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Το  6ο ΚυπροΚρητικό Συμπόσιο Ρευματολογίας που διοργανώνεται από την Ρευματολογική Εταιρεία και τον Αντιρευματικό Σύνδεσμο Κύπρου με τη συνεργασία Πανεπιστημιακών Κλινικών  και του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης στη Λευκωσία στο ξενοδοχείο Hilton Park από τις 17-19 Οκτωβρίου 2014, θα ασχοληθεί με την ρευματολογία σήμερα και πρακτικά προβλήματα της καθημερινής κλινικής πράξης, καθώς επίσης το Σάββατο 18 Οκτωβρίου εκτός από τις επιστημονικές συνεδρίες θα υπάρχουν και παράλληλες συνεδρίες για τα άτομα με ρευματοπάθειες  με πολύ ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των ασθενών και την ενημέρωση τους για τη αποτελεσματική διαχείριση των παθήσεων αυτών.      

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Για συμμετοχές παρακαλώ τηλεφωνήστε στο 22428285. Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων για αυτό θα κρατηθεί  σειρά προτεραιότητας.    

 

για το πρόγραμμα του συμποσίου πατήστε εδώ

  

Παγκόσμια Ημέρα Ρευματοπαθειών  στις 12 Οκτωβρίου

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Ρευματοπαθειών καθιερώθηκε από την Παγκόσμια Οργάνωση Ρευματοπαθών το 1996. Η ΠΗΡ γιορτάζεται στις 12 Οκτωβρίου κάθε χρόνο, αλλά οι εκστρατείες συνεχίζονται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Το φετινό θέμα της ΠΗΡ είναι η «Υγιής Γήρανση» και με σύνθημα " Ζώντας Καλά, Μεγαλώνοντας Καλύτερα". Στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση  των αρμόδιων φορέων και του κοινού για τις ρευματικές παθήσεις ώστε να επιτυγχάνεται η έγκαιρη διάγνωση και η άμεση χορήγηση της ενδεδειγμένης θεραπείας για να εξασφαλίζεται η αποτελεσματική αντιμετώπιση της πάθησης με καλύτερη πρόγνωση και καλύτερη ποιότητα ζωής του πάσχοντα και κατά συνέπεια  με σημαντικό όφελος για το κοινωνικό σύνολο. 

 

Ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου θα τιμήσει και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Ρευματοπαθειών με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 στο πάρκο της Ακρόπολης. Θα υπάρχουν περίπτερα διαφώτισης στελεχωμένα από εθελοντές και φίλους του Συνδέσμου καθώς επίσης από Επαγγελματίες Υγείας, Ρευματολόγους, Φυσιοθεραπευτές, Διαιτολόγους, Ποδολόγους κτλ. Σκοπός είναι η ενημέρωση  των Ρευματοπαθών και του κοινού για να έχει μια υγιή και ποιοτική ζωή. Ταυτόχρονα θα  υπάρχει φιλανθρωπικό Παζαράκι με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του ΑΣΚ.

 

για το τελικό πρόγραμμα παρακαλώ πατήστε εδώ

 

  

Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Δοκιμίου για τις Ρευματοπάθειες

ΒΡΑΒΕΙΟ EDGAR STENE του 2015

 

Ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Ενάντια στις Ρευματοπάθειες σε συνεργασία με τους Εθνικούς Συνδέσμους μέλη της  στις χώρες της Ευρώπης διοργανώνει διαγωνισμό έκθεσης εις μνήμη του Edgar Stene με θέμα:

 

«Παίρνω τη ζωή μου στα χέρια μου:  συνεργάζομαι με τους επαγγελματίες υγείας για την επίτευξη των στόχων μου»

 

Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 15 Μαρτίου του 2015 και θα βραβευθεί με το βραβείο EDGAR STENE  στη έναρξη τελετής του  Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Ρευματολογίας που θα γίνει στην Ρώμη  τον Ιούνιο του 2015. Το βραβείο περιλαμβάνει 2000 Euro καθώς επίσης τα ταξιδιωτικά έξοδα και τα έξοδα διαμονής του νικητή για 4 βράδια στην Ρώμη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στον Αντιρευματικό Σύνδεσμο στο 22428285

 

Για τους όρους του διαγωνισμού παρακαλώ πατήστε  εδώ.

  

Ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου, διαθέτει προς πώληση αναμνηστικά βραχιόλια με την παλάμη (από ασήμι) που συμβολίζει το πρόβλημα της κίνησης που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ρευματικές παθήσεις και με το σήμα του συνδέσμου. Η τιμή πώλησης των βραχιολιών έχει καθοριστεί στη τιμή των 15 ευρώ και υπάρχουν και γυναικεία και ανδρικά. Τα βραχιόλια διατίθενται σε όλα τα επαρχιακά γραφεία του ΑΣΚ.

 

Η προσπάθεια αυτή έχει ως στόχο τόσο την αύξηση της ενημέρωσης για τις ρευματικές παθήσεις όσο και για την οικονομική ενίσχυση του Συνδέσμου μας.

 

Όσοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν ή και να βοηθήσουν στην πώληση των βραχιολιών παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του συνδέσμου στο τηλέφωνο 22428285 / 24361085 / 25344432.

 

Για να δείτε τα βραχιολάκια πατήστε εδώ.

  

Έναρξη του νέου κύκλου των Κέντρων Στήριξης και Απασχόλησης

σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα.

 

Με άξονα «Η δύναμη της γνώσης- η γνώση της δύναμης» και με πίστη στη δύναμη που ο κάθε άνθρωπος διαθέτει για να αντιμετωπίσει θετικά και αποτελεσματικά τις δύσκολες συνθήκες της ζωής του διαμορφώνουμε το περιεχόμενο του πιο πάνω προγράμματος με στόχο τη στήριξη και ενεργοποίηση των προσωπικών μηχανισμών δύναμης και αυτοπεποίθησης των ρευματοπαθών μελών μας μέσα από τη γνώση, την ενημέρωση, την εκπαίδευση, τη δημιουργική απασχόληση, την ελεύθερη έκφραση και επικοινωνία αλλά και τη ψυχαγωγία των μελών μας.

 

Στα πιο πάνω πλαίσια διοργανώνονται οι πιο κάτω δραστηριότητες:

 

1)     Οργάνωση ομάδων δημιουργικής απασχόλησης  από επαγγελματίες εθελοντές ή και δασκάλους από τα επιμορφωτικά κέντρα του Υπουργείου Παιδείας σε τομείς όπως χειροτεχνία, ζωγραφική, αγιογραφία, σμιλί, βιτρό κλπ.  

 

2)     Οργάνωση στα πλαίσια του κέντρου στήριξης διαλέξεων και εργαστηρίων από επαγγελματίες με θέματα ιατρικά, διατροφής, φυσιοθεραπείας, και γενικού ενδιαφέροντος όπως είναι κηπουρικής, μαγειρικής κλπ.

 

3)     Οργάνωση ψυχαγωγικών και άλλων δραστηριοτήτων που στόχο έχουν την ψυχαγωγία και την προσωπική απόλαυση όπως είναι μουσική / τραγούδι, τόμπολα, κομμωτήριο, μαγειρική, εκδρομές, έξοδος για καφέ, επίσκεψη σε μουσεία και άλλους αξιόλογους χώρους κλπ.            

   

Ø  Για το πρόγραμμα του κέντρου στήριξης Λευκωσίας για το μήνα Οκτώβριο, πατήστε εδώ .  

 

Ø  Για το πρόγραμμα του κέντρου στήριξης Λάρνακας για το