Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου - Καλωσορίσατε

Αρχή

Καλωσορίσατε


DIAFIMISTE_EDO.jpgΩράριο Λειτουργίας των Γραφείων του ΑΣΚ ...πατήστε εδώ.  

Ενημερωτικό έντυπο για τα δικαιώματα των ατόμων με ρευματοπάθειες και αναπηρίες.

Παρακαλώ πατήστε εδώ  

Η ομάδα του Λύκου έχει δημιουργήσει τη δική της ιστοσελίδα με πληροφορίες για τις δραστηριότητες και τα προγράμματα της   

http://www.lupuscyprus.com/home    Στις 14 Φεβρουαρίου 2012 το Υπουργικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει την Εθνική Στρατηγική για τις Ρευματικές Παθήσεις. για να διαβάσετε την στρτηγική πατήστε εδώ71016_370326799885_1073245_n.jpg
World Arthritis Day
 12 October

  

efimerida_10_13_final_Page_1_MED.jpg

Εξαμηνιαία εφημερίδα ΑΣΚ  

 Οκτώβριος 2013Επισκεφτείτε το group μας στο Facebook

facebook_1_SML.jpg

 

Στρατηγική του ΑΣΚ 2014 – 2017

«Ενεργοποιηθείτε Μαζί Μας»   

       

 

 

 

 

 

 

 

 Ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου ( Α.Σ.Κ ) θέλει να σας καλωσορίσει στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του, στην οποία μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τον Α.Σ.Κ, τα Προγράμματα και τις εκδηλώσεις του αλλά και να ενημερωθείτε για ιατρικά θέματα τα οποία σας ενδιαφέρουν.

 

 
              

Πρόσβαση Ατόμων με Ρευματοπάθειες στα Φάρμακα

 

Σε σχέση με την πρόσβαση των ατόμων με ρευματοπάθειες στα φάρμακα και ιδιαίτερα προς στις βιολογικές θεραπείες, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τόσο τα  άτομα με ρευματοπάθειες όσο και το κοινό γενικότερα για τις θέσεις και τις συστάσεις του Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου (ΑΣΚ) και της Ρευματολογικής Εταιρείας Κύπρου (ΡΕΚ) όσον αφορά την χορήγηση των βιολογικών θεραπειών.

 

Θεωρούμε το θέμα της πρόσβασης  σε ασφαλή  και αποτελεσματικά φάρμακα ως πολύ σημαντικό και θα εργαστούμε έτσι ώστε να διασφαλιστούν μέσα από τις πολιτικές και τα πρωτόκολλα χορήγησης των φαρμάκων τα δικαιώματα των  ατόμων με ρευματοπάθειες και δεν θα επιτρέψουμε να  γίνουν πειραματόζωα και να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή ή/και η υγεία τους απλώς και μόνο για να γίνουν κάποιες μειώσεις στα κονδύλια των φαρμάκων.

 

Οφείλει η Πολιτεία να παρέχει υψηλής ποιότητας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προς τους πολίτες της και να διασφαλίζει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των ιατρικών παρεμβάσεων.

 

Όσον αφορά τις τιμές των φαρμάκων θα πρέπει   άμεσα με την συμμετοχή των οργανωμένων φορέων των ασθενών να προωθηθούν μέτρα για την μείωση τους,  έτσι ώστε να μειωθούν και τα σχετικά κονδύλια της Κυβέρνησης, και σίγουρα αυτή η μείωση δεν μπορεί να προέλθει μέσα από περιορισμούς στην πρόσβαση προς ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες.

 

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τις θέσεις του Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου

 

και για τις θέσεις της Ρευματολογικής Εταιρείας Κύπρου για τις βιολογικές θεραπείες πατήστε εδώ. 

 

  

 Ανακύκλωση Πωμάτων για Οικονομική Ενίσχυση των Προγραμμάτων του Αντιρευματικού Συνδέσμου

Ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου στα πλαίσια των προσπαθειών του για την οικονομική ενίσχυση των προγραμμάτων του και ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που περνά η χώρα μας και κατά συνέπεια και οι εθελοντικές οργανώσεις, ανακοινώνουμε την συλλογή πλαστικών πωμάτων για ανακύκλωση. 
Τα πλαστικά πώματα πρέπει στο εσωτερικό τους να αναγράφεται το τρίγωνο, μόνο αυτά είναι ανακυκλώσιμα ( π.χ πώματα γάλακτος, νερού κλπ). Θα συλλέγονται σε όλα τα κέντρα στήριξης του ΑΣΚ στις επαρχίες Λευκωσία, Λεμεσού και Λάρνακα.
Θερμή παράκληση του συνδέσμου είναι να μας βοηθήσετε στην συλλογή πλαστικών πωμάτων και στηρίζοντας έτσι έμπρακτα τις προσπάθειες μας για τη διατήρηση, αναβάθμιση των προγραμμάτων και των υπηρεσιών μας και στηρίζοντας οικονομικά την αγορά βοηθημάτων αυτοεξυπηρέτησης των ατόμων με αναπηρίες.
Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του ΑΣΚ στο 22428285.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε πρόθυμα σε αυτή την προσπάθεια μας, και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.