Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου - Καλωσορίσατε

Αρχή

Καλωσορίσατε


DIAFIMISTE_EDO.jpgΩράριο Λειτουργίας των Γραφείων του ΑΣΚ ...πατήστε εδώ.  

Ενημερωτικό έντυπο για τα δικαιώματα των ατόμων με ρευματοπάθειες και αναπηρίες.

Παρακαλώ πατήστε εδώ  

Η ομάδα Lupus Cyprus έχει δημιουργήσει τη δική της ιστοσελίδα με πληροφορίες για τις δραστηριότητες και τα προγράμματα της   

http://www.lupuscyprus.com/home  

Ο ΑΣΚ ανακοινώνει ότι έχει δημιουργήσει το πρόγραμμα μειωμένων τιμών για τα μέλη του σε διάφορες υπηρεσίες, όπως φυσιοθεραπείας, αιματολογικών και ακτινολογικών εξετάσεων κλπ και σε επιχειρήσεις όπως βοηθήματα αυτοεξυπηρέτησης, ορθοπεδικά παπούτσια κλπ.

Για το σχετικό κατάλογο πατήστε εδώ.       Στις 14 Φεβρουαρίου 2012 το Υπουργικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει την Εθνική Στρατηγική για τις Ρευματικές Παθήσεις. για να διαβάσετε την στρτηγική πατήστε εδώ71016_370326799885_1073245_n.jpg
World Arthritis Day
 12 October

  

efimerida_10_13_final_Page_1_MED.jpg

Εξαμηνιαία εφημερίδα ΑΣΚ  

 Οκτώβριος 2013Επισκεφτείτε το group μας στο Facebook

facebook_1_SML.jpg

 

Στρατηγική του ΑΣΚ 2014 – 2017

«Ενεργοποιηθείτε Μαζί Μας»   

       

 

 

 

 

 

 

 

 Ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου ( Α.Σ.Κ ) θέλει να σας καλωσορίσει στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του, στην οποία μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τον Α.Σ.Κ, τα Προγράμματα και τις εκδηλώσεις του αλλά και να ενημερωθείτε για ιατρικά θέματα τα οποία σας ενδιαφέρουν.

 

 
 

 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΛΥΚΟΥ


 

Στις 23-26.4.2014, θα πραγματοποιηθεί στο ΧΙΛΤΟΝ ΑΘΗΝΩΝ, το 9ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΛΥΚΟΥ ,με ένα  πολύ ενδιαφέρον Επιστημονικό πρόγραμμα ,με αξιόλογες παρουσιάσεις από διακεκριμένους επιστήμονες για τις διάφορες πτυχές της πάθησης λύκου. Το πρόγραμμα αυτό μπορούν ελεύθερα να παρακολουθήσουν και άτομα με λύκο από την Κύπρο .Λεπτομέρειες του Προγράμματος στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου www.lupus2014.org.

 

Μέσα στα πλαίσια του Συνεδρίου ,αφιερώνεται μια ημέρα ,το Σάββατο 26.4.2014 στα άτομα με λύκο, με ειδικό πρόγραμμα σχεδιασμένο από τα /για τα άτομα με λύκο, με   παρουσιάσεις /συζητήσεις για τις διάφορες παραμέτρους της ζωής με την πάθηση αυτή.

Μεταξύ των διοργανωτών του εν λόγω προγράμματος είναι και ο ΑΝΤΙΡΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΘΏΣ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΛΥΚΟΥ LUPUS CYPRUS.

 

Επισυνάπτεται το πολύ ενδιαφέρον αυτό πρόγραμμα  στο οποίο καλείστε ελεύθερα να συμμετάσχετε, αποκομίζοντας πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες

 

Για περισσότερα πατήστε εδώ.

  

Τι είναι αυτό που θα μπορούσε να βελτιώσει το μέλλον σας?

 

 

Λάβετε μέρος στον διαγωνισμό 2043 για να φτιάξετε ενα πιο δεχτικό κόσμο για άτομα με ΡΜΠ και αποκτήστε την ευκαιρία να κερδίσετε ένα μεγάλο βραβείο!

 

 

Είναι έυκολο να λάβετε μέρος- μοιραστείτε μια ιδέα που θα μπορούσε να βελτιώσει τις ζωές των ατόμων με ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις (ΡΜΠ)μέχρι το έτος 2043. Οι ιδέες μπορούν είτε να καταχωρηθούν σαν μια εικόνα, βίντεο ή μουσική υπόκρουση με μία σύντομη δήλωση στα Αγγλικά ή μόνο σαν γραπτή καταχώσηση στα Αγγλικά. Άν έχετε σκεφτεί κάτι που δέν υπάρχει ακόμα, χρησιμοποιήστε την φαντασία σας και στείλτε την ιδέα σας για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει. Απλά ανεβάστε την στην πιο κάτω ιστοσελίδα www.worldarthritisday.org/vision2043.

 

 

Τα βραβεία θα απονεμηθούν στις καταχωρήσεις με τις περισσοτερες ψηφους στο διαδίκτυο. Η προθεσμία για τον διαγωνισμό λήγει την Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014, οπόταν λάβετε μέρος τωρα!

  

5νθήμερη Κρουαζιέρα στα Ελληνικά Νησιά με το Κρουαζιερόπλοιο LOUIS AURA

 

Ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου σε συνεργασία με την εταιρεία  Louis Cruises, διοργανώνει 5νθήμερη κρουαζιέρα από τις 24 - 29  Αυγούστου στα Ελληνικά νησιά, Πάτμο, Μυτιλήνη, Σύρο και στην Θεσσαλονίκη με το κρουαζιερόπλοιο LOUIS AURA.  Ειδικές τιμές για τα μέλη και φίλους του συνδέσμου................περισσότερα πατήστε εδώ

  

Θεραπευτική Εκδρομή στην ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ  ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

8Μέρες/7Βράδια

27 Ιουνίου - 4 Ιουλίου 2014

 

Ο ΑΝΤΙΡΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ  σε συνεργασία με τα ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΛΟΥΗΣ ΛΤΔ, διοργανώνουν θεραπευτική εκδρομή στη Λουτρόπολη Σαντάνσκι της Βουλγαρίας από τις 27 Ιουνίου μέχρι τις 4 Ιουλίου 2014. Η λουτρόπολη Σαντανσκι βρίσκεται κοντά στα Ελληνικά σύνορα και είναι γνωστή για τα ιαματικά νερά της, τις φυσικές ομορφιές της και τις πολύ καλές αγορές στα μαγαζάκια της.

 

Δικαίωμα συμμετοχής στην εκδρομή και στις ειδικές τιμές που προσφέρονται για τον Αντιρευματικό Σύνδεσμο  έχουν τα μέλη και οι φίλοι του συνδέσμου.   

 

Η  διαμονή θα είναι στο ξενοδοχείο  INTERHOTEL SANDANSKI, 4* και στις τιμές περιλαμβάνονται:Aεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Σόφια -  Λάρνακα με  απευθείας πτήσεις της Bulgaria Air, 6 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Interhotel Sandanski, 4* στο Santanski  με πλήρη διατροφή, 1 διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Ramada, 4* στην Σόφια  με  πρόγευμα. Γεύμα  σε τοπικό εστιατόριο στην Ρίλα. δείπνο σε εστιατόριο με φολκλορική μουσική στην Σόφια. 15 θεραπείες  σύμφωνα με την γνωμάτευση του γιατρού στο ξενοδοχείο .(3 x 5 μέρες).  ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ: Application with Parafin or Torfosol, partial massαge, electro- therapy, underwater massage, medical gymnastics. Μισή μέρα ξενάγηση της Σόφιας με ελληνόφωνα ξεναγό. Μισή μέρα ξενάγηση της πόλης Melnik και Blagoevgrad με ελληνόφωνα ξεναγό. Eλληνόφωνας τοπικός ξεναγός/συνοδός από τη άφιξη μέχρι και την αναχώρηση σας από την Σόφια.Ασφάλεια Ταξιδίου. Φόροι αεροδρομίων.

 

Σημείωση: Στο ξενοδοχείο Interhotel Santanski επιτρέπετε η δωρεάν χρήση της εσωτερικής και εξωτερικής πισίνας με μεταλλικό νερό, η εξωτερική θερμαινόμενη πισίνα με μεταλλικό νερό, το εξωτερικό Jacuzzi με μεταλλικό νερό, η Σάουνα, το Steam Bath, το γυμναστήριο, Wireless Internet και παιδότοπου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και ένδειξη ενδιαφέροντος παρακαλώ επικοινωνήστε με τα γραφεία του συνδέσμου στο τηλ. 22428285. ή πατήστε εδώ.                                       

          

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΠΩΜΑΤΩΝ

 

Ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου στα πλαίσια των προσπαθειών του για την οικονομική ενίσχυση των προγραμμάτων του και ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που περνά η χώρα μας και  κατά συνέπεια και οι εθελοντικές οργανώσεις, ανακοινώνουμε την συλλογή πλαστικών πωμάτων για ανακύκλωση. 

 

Τα πλαστικά πώματα πρέπει στο εσωτερικό τους να αναγράφεται ο αριθμός 02 ή 05 στο τρίγωνο, μόνο αυτά είναι ανακυκλώσιμα ( π.χ πώματα γάλακτος , νερού κλπ). Θα συλλέγονται σε όλα τα κέντρα στήριξης του ΑΣΚ στις επαρχίες Λευκωσία, Λεμεσού και Λάρνακα.

 

Θερμή παράκληση του συνδέσμου σε όλους του συμπατριώτες μας είναι να μας βοηθήσετε στην συλλογή πλαστικών πωμάτων και στηρίζοντας έτσι έμπρακτα τις προσπάθειες μας για τη διατήρηση και αναβάθμιση των προγραμμάτων και των υπηρεσιών μας.

 

Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του ΑΣΚ.

 

Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε πρόθυμα σε αυτή την προσπάθεια μας, και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

 

  

Κέντρο Στήριξης και Απασχόλησης Ρευματοπαθών

 

Μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών που γίνονται για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των Ρευματοπαθών, ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου ανακοινώνει ότι λειτουργεί και φέτος το Κέντρο Στήριξης και Απασχόλησης Ρευματοπαθών στην Λευκωσία, Λάρνακα και Λεμεσό, το οποίο προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του στους Κύπριους Ρευματοπαθείς, ημερομηνία Έναρξης  07 Οκτωβρίου 2013.

 

Βασικοί σκοποί του Κέντρου Στήριξης και Απασχόλησης Ρευματοπαθών είναι η ενθάρρυνση των ατόμων που υποφέρουν από Ρευματικές παθήσεις να βγουν έξω από το σπίτι τους, να συναναστραφούν με άλλα άτομα που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις και  κυρίως να απασχοληθούν δημιουργικά μέσα από διάφορες δραστηριότητες όπως ζωγραφική, ζωγραφική στο μετάξι, αγιογραφία, χειροτεχνία κτλ. Το Κέντρο στελεχώνεται αποκλειστικά από εθελοντές και λειτουργεί στο οίκημα των συνδέσμου. Επίσης γίνονται ενημερωτικές διαλέξεις και ψυχαγωγικές εκδρομές.

 

Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να επικοινωνήσουν με τα Κέντρα Στήριξης. Για περισσότερες πληροφορίες αποτείνεστε στο τηλέφωνο 22428285. Το πρόγραμμα ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα και στο facebook προς ενημέρωση του κοινού κάθε μήνα.